Wc tegels

wc tegelIn ieder toilet hoort een wc tegel die aansluit bij zowel de woning als de bewoners en gasten die hier hun behoefte doen. Stijl en genot beperkt zich niet tot een ruimte, hoe klein deze ook mag zijn. Tegels voor een wc uitzoeken kan heel eenvoudig zijn als je genoegen neemt met praktisch en efficiënt zonder rekening te houden met design.

Toch is het jammer om het kleinste kamertje niet te decoreren met tegels voor in de wc die bijzonder zijn. Daar geniet je zelf van en gasten zullen ook onder de indruk zijn. Wat zijn de mogelijkheden, welk verschil maakt de keuze voor een tegel en hoe voorkom je een verkeerde beslissing? Tegels, wc en alle informatie die hierbij aansluit vindt u op deze pagina.

Toilet tegels

Is iedere tegel een toilet tegel? Nee, er zijn wel degelijk kenmerken waar tegels voor het toilet aan moeten voldoen. Zo zijn er tegels aan de wand en op de grond. Tegels voor de wc op de vloer moeten over een zekere ruwheid beschikken om uitglijden te voorkomen. Het is mogelijk om gladde tegels later op te ruwen, kies liever voor tegels in het toilet die direct passen bij het beoogd gebruik.

Wandtegels zijn dunner en licht van gewicht, ze hoeven immers niet dragend te zijn. Ruwheid speelt hier geen rol, de kleur, het motief en ook zeker de glans zijn kenmerken om rekening mee te houden. Retrotegels.nl heeft een breed scala aan prachtige tegels. Wil je weten welke tegels zich lenen voor het toilet? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wand tegels wc

Als je het mooi vindt dat tegels tegen elkaar aan komen te liggen dat willen we adviseren om toch voor voegen te kiezen. Net zoals bij tegels zetten in de badkamer behoren tegels op de wand van het toilet tot het sanitair. Dit betekent dat hygiëne van belang is evenals weerstand tegen water en vocht.

Voegmortel tussen de tegels van de wc wand voorkomen dat water tussen de naden kan komen. Een oplossing hiervoor is het gebruik van tegels aan de wc wand met smalle voegen tot maximaal 2 millimeter. Dit is mogelijk door de wc tegels recht af te zagen zonder facet of afronding. Toch wordt aanbevolen om tegels bij sanitaire voorzieningen van een voeg te voorzien die minimaal 3 millimeter breed is.

Vind je tegels aan de wand van het toilet niet zo mooi staan met een brede voeg? Door te kiezen voor een groter formaat tegel wordt de voeg verhoudingsgewijs kleiner en valt deze niet meer zo op. In een toilet staan grote tegels echter niet zo mooi omdat de ruimte doorgaans vrij klein is.

Het gebruik van kleinere tegels of een mozaïek patroon zal beter uitkomen, als het voegwerk in orde is dan kunnen tegels aan de wc wand er prachtig uitzien.

De standaard hoogte van tegels aan de wand van een toilet is 1,20 meter. Voor een badkamer ligt dit op 1,60 meter en voor een douche op 1,80 meter. Niets houdt je tegen om de gehele ruimte te betegelen tot aan het plafond toe. In dat geval is het wel van belang om bij de kleurkeuze, het formaat en het patroon ervoor te zorgen dat de ruimte niet te druk wordt.

Het is immers een klein oppervlak en een overdaad aan tegels kan zorgen voor een benauwend effect. En dat is uiteraard niet het gevoel dat je wilt oproepen als je op het toilet zit.

Vloertegels toilet

Bij toilet vloertegels is het aan te bevelen om voor een licht geruwde tegel te kiezen. Dit verhoogt de veiligheid en bevordert het comfort. Vloertegels op de wc kunnen groter van formaat zijn dan de wandtegels of gelijk, kleiner dan wc tegels aan de wand is niet aan te bevelen.

Daarnaast zal een contrast tussen de tint op de vloer en aan de wand voor een betere ruimtelijke indeling zorgen. Als de kleur of het patroon overeenkomstig is dan kan er een contrasterende rand op de vloer en/of tegen de wand uitkomst bieden. Deze rand zorgt voor een duidelijk kader wat optisch zorgt voor een optimale kijkervaring.

Wc tegels kopen

Op retrotegels.nl kunt u tegels voor de wc kopen in allerlei soorten en maten. Een overeenkomstig kenmerk is echter kwaliteit. Ook bij tegels voor de wc vloer wilt u dezelfde aandacht voor design en kwaliteit besteden aan de keuze.

Bij ons kun je tegels voor ieder toilet kopen met maatwerk advies en inspiratie. Neem daarom gerust even contact op om de mogelijkheden te bespreken. Zo kun je prachtige toilet tegels kopen die perfect passen op het kleinste kamertje in huis.

Laat een reactie achter