Schoonmaaktips voor wandtegels

Schoonmaaktips voor wandtegels

De badkamer, WC en keuken worden ook bij ons intensief gebruikt, tegels worden dof en in de voegen en kit randen hoopt het vuil zich op. Ben jij ook zo gek op poetsen? en wat kun je doen om de tegels er weer als nieuw uit te laten zien? Hierbij wat bruikbare tips!

Wandtegels schoonmaken

Tegels in de keuken maak je schoon met een ontvetter . Tegels in de WC en badkamer maak je schoon met een ontkalker. Je kan ook schoonmaakazijn gebruiken, dit  is een wondermiddel, je kunt het in een lege spuitfles doen en het zo op de tegels spuiten. Laat 15-30 minuten inwerken en wrijf de tegels na met een droge doek. Let op (!) Niet te veel azijn gebruiken, dit kan de voeg / kit aantasten.

Wandtegels ontkalken

Het is goed om regelmatig je tegels te ontkalken. Hiervoor gebruik je natuurlijk een ontkalker. Wrijf of spuit de tegels van onder naar boven in, dus niet van boven naar beneden;) en spoel de tegels daarna af met koud water, dus geen lauw of warm water. Je kunt ook een citroen door midden snijden en het snijvlak met zout bestrooien en de citroen zo als spons gebruiken om de kalkaanslag te verwijderen.

Voegen schoonmaken

Voegen kan je goed schoonmaken met water en baking soda. Maak de voegen nat en strijk vervolgens wat baking soda over de voegen. Even een kwartiertje inwerken…  poetsen met een (oude;) tandenborstel, afnemen met water en klaar!

Wanneer je voegen erg vuil zijn en je ze niet meer goed schoon krijgt kun je ook een beetje chloor gebruiken. Zelf doe ik altijd een beetje chloor in de plantenspuit.  Wel even je ‘schoonmaakoutfit’ aan doen, ik spreek uit ervaring.

Kitrand schoonmaken

Kitranden kun je op dezelfde manier behandelen als de voegen of doe een beetje cif op een schuursponsje of tandenborstel. Gebruik bij voorkeur een schuursponsje met een zachte schuurkant.

Wandtegels weer laten glanzen

Je kunt de tegels weer laten glanzen door ze af te nemen met water  én een scheutje glansmiddel voor de vaatwasser , dit werkt super! Een andere manier om je tegels te laten ‘shinen’ is om ze in te smeren met shampoo. Even laten intrekken en dan met een natte doek na wrijven, gewoon  een keer proberen.

Wandtegels en voegen impregneren met Seal Guard spuitbus

Nu je wandtegels en voegen weer lekker schoon zijn is het zaak om ze schoon te houden. Mijn tip is om ze te impregneren met Seal Guard.

Seal Guard heeft als enige ter wereld een spuitbus met impregneer. Super makkelijk om aan te brengen en dit gaat je echt tijd besparen. Spuiten en klaar!

Klik hier om te bestellen.

Veel plezier met poetsen en geniet van je tegels!!

 

Laat een reactie achter