Badkamer tegels

Over vloerbekleding zijn de meningen verdeeld. Soms valt de keuze op parket, dan weer op een kamerbreed tapijt. In de badkamer is de keuze echter duidelijk; badkamer tegels.

Dit is een oplossing die slijtvast, hygiënisch en veilig is. Tenminste, als de badkamertegels van het juiste type zijn. Als je een badkamer, toilet of andere ruimte met sanitaire voorzieningen wilt voorzien van tegels dan moet je zeker even deze pagina lezen.

Badkamertegels kopen

Een badkamer en tegels gaan natuurlijk perfect samen. Een wollig tapijtje staat misschien prachtig in de huiskamer maar in de badkamer is het niet bepaald een geschikte keuze. Je kunt allerlei soorten badkamer tegels kopen, daarbij zal de eerste afweging de stijl zijn. Zo kun je voor een klassieke uitstraling kiezen met een sierlijk motief en veel detail, het is ook mogelijk om voor een meer rustige stijl te gaan.

Het kleurgebruik speelt eveneens een belangrijke rol voor zowel het aanzicht als praktisch gebruik. Als laatste mag de veiligheid uiteraard niet worden vergeten. Bij badkamer tegels kopen zul je onderscheid maken tussen vloertegels en wandtegels. Bij een badkamer met tegels op de vloer moet er namelijk een zekere ruwheid zijn om uitglijden te voorkomen.

Douche tegels

Bij douche tegels kopen spreekt het voor zich dat het oppervlak van de tegels op de vloer enigszins ruw moet zijn. Deze ruwheid wordt uitgedrukt op een schaal die loopt van R9 tot R13 waarbij R9 minder ruw zal zijn en R13 zeer ruw. Het meest ruwe type zal echter niet prettig aanvoelen voor blote voeten, een hogere waarde is daarmee niet automatisch beter.

Een goede balans tussen voldoende anti-slip en comfortabel voor de voeten is daarmee van belang. Daarnaast dien je ook rekening te houden met het reinigen van de tegels. Een ruw oppervlak is namelijk wat lastiger schoon te houden. Daarom zullen wandtegels in de badkamer of douche vaak juist glad zijn met een emaille coating. Zo kun je ze eenvoudig reinigen of drogen met een raamtrekker.

Badkamertegels bestellen

Wil je badkamer tegels bestellen? Een losse tegel kan er prachtig uitzien, op een groot oppervlak kan het aanzicht heel anders zijn. Met name in een kleine badkamer kunnen donkere kleuren en drukke motieven snel overheersend worden. Over het algemeen werkt een combinatie van een meer donkere vloer met een lichtere tint wandtegels het beste.

De maat tegel speelt ook een rol. Een groter formaat zorgt voor een optisch grotere ruimte. Dit geldt ook voor lichtere tinten. Als je meer ruimte hebt dan is er tevens meer vrijheid in stijl en design. Voor ieder type badkamer is een passende oplossing te bedenken, hier denken we graag in mee.

Badkamer met tegels

Toch is het zeker niet nodig om je te beperken tot standaard keuzes, bij retrotegels vinden we het juist heel interessant om tegendraadse oplossingen te zoeken voor een badkamer met tegels. Het is bijvoorbeeld niet noodzakelijk om één soort tegel te kiezen, een badkamer met meerdere types tegel kan namelijk een zeer bijzonder effect opleveren.

Bij badkamertegels en wandtegels kun je iedere ruimte transformeren. Het is mogelijk om tegels met afwijkende vormen en formaten als een mozaïek te leggen. Het is dan wel van belang dat de slijtvastheid gelijkwaardig is en dat de tegels nauwkeurig gelegd worden. Neem gerust contact op voor meer inspiratie voor een badkamer met tegels.

Veelgestelde vragen:

Welke antislipwaarde in badkamer?

Bij retrotegels.nl adviseren we een antislipwaarde van R9 maar niet hoger dan R10. Dit is niet van belang voor wandtegels, die mogen wel glad zijn.

Is R9 geschikt voor badkamer?

De ruwheid van R9 is subtiel maar het biedt een goede verhouding tussen ruw en comfortabel aan de voeten. Een zeer ruw oppervlak zal ook lastiger zijn om te reinigen.

Wat is antislipwaarde R9?

Voor badkamer tegels binnen wordt doorgaans een letter aanduiding A, B of C gebruikt. R9 is wat ruwer maar nog steeds geschikt voor sanitaire ruimtes en blote voeten.

Laat een reactie achter