ART DECO TEGELS

ART DECO was (en is) een zeer populaire stijl tussen de jaren ’20 en de jaren ’30. De ‘essentie’ in het design moest modern zijn. Inspiratie vond men in moderne kunst (kubisme), maar ook in de oude en verre culturen van Egypte en India én in moderne machine- en vliegtuigdesign. Speciaal voor deze bouwstijl heeft Albarello een tegellijn ontwikkelt. Deze zijn  uitermate geschikt voor huizen uit de jaren ’30 maar zeker ook voor ( moderne) nieuwbouw.

Samenwerking Retrotegels & Albarello

Dankzij de samenwerking met Albarello kunnen wij nu talloze kleuren en formaten leveren; je kan een subtiel of misschien juist een opvallend patroon samenstellen. Het standaard formaat van de ART DECO tegels is 15.1 x 15.1

Glazuur effecten

Naast de strakke lijn zijn er ook de tegels met verschillende effect glazuren die ook in de jaren ’30 veelvuldig werden toegepast. Daarnaast hebben wij veel tegels met patronen en tableaus met decoraties allemaal in de ART DECO stijl. Natuurlijk leveren wij ook, om het helemaal compleet te maken, afdektegels en profielranden.

Restauratieproject samen met Retrotegels

Heb je een bijzonder restauratieproject? Wij denken graag met je mee!

Ik ben ervan overtuigd dat wij, samen met de tegelbakkers uit Friesland, een antwoord hebben op je vraag.

Toevoeging assortiment Retrotegels

Deze ambachtelijke Hollandse tegelfabriek met al zijn historie (meer dan 400! jaar) sluit perfect aan op het assortiment van Retrotegels.

Heb je vragen of opmerkingen? Ik hoor het graag!

Laat een reactie achter